boursin: ارزش ذاتی یک نکته بسیار قابل توجه در خرید سهام:
ارزش ذاتی سهام قیمتی است که عوامل اصلی و موثر در ارزش سهام را در نظر گرفته آن را از قیمتجاری بازار متمایز میکند، مدیران مالی و تحلیلگران با ارزیابی عوامل بنیادی که برقیمتحقیقی سهام اثر می گذارد در ارزیابی و تخمین دقیق ارزش حقیقی سهام تلاش میکنند.
ارزش ذاتی ارزش واقعی هر سهم است که در برگیرنده همه عوامل میباشد٬ در ارزش ذاتی شما عواملی نظیر داراییهای نامشهود٬ ارزش برند٬ ارزش منابع انسانی و ... را لحاظ میکنید.رمپنا: ارزش ذاتی 400 تومان - خودرو: ارزش ذاتی 420 تومان - خساپا: ارزش ذاتی 265 تومان
اخابر: ارزش ذاتی 325 تومان - فولاد: ارزش ذاتی 270تومان - کروی: ارزش ذاتی 350 تومان
خ بهمن: ارزش ذاتی 320تومان - ومعادن: ارزش ذاتی 810 تومان - وکار: ارزش ذاتی 285 تومان
شپنا: ارزش ذاتی 535 تومان - کچاد: ارزش ذاتی 635 تومان - شخارک: ارزش ذاتی 1800 تومان
فملی: ارزش ذاتی 1250 تومان - وپارس: ارزش ذاتی 300 تومان.
وبوعلی:ارزش ذاتی 120 تومان - ایران ترانسفر ارزش ذاتی 2255 تومان - سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی ارزش ذاتی 365 تومان (البته ارزش بازاری با ارزش ذاتی یک سهم جدا می باشد). ادامه دارد
ارزش ذاتی سهام قیمتی است که عوامل اصلی و موثر در ارزش سهام را در نظر گرفته آن را از قیمتجاری بازار متمایز میکند، مدیران مالی و تحلیلگران با ارزیابی عوامل بنیادی که برقیمتحقیقی سهام اثر می گذارد در ارزیابی و تخمین دقیق ارزش حقیقی سهام تلاش میکنند.
یکی از این عوامل ارزش بازار داراییهای فیزیکی شرکت است که در صورت نیاز میتوان آنها را به نقدینگی تبدیل کرده و به فراهم کردن وجوهی برای توزیع به سهامداران اختصاص داد. تقسیم سود احتمالی نیز اثر موثری برارزش حال سهام دارد. شرکت با اعلام پیشبینی سود و میزان احتمالی تقسیم سود این اطلاعات را میرساند.
بدیهی است سود مورد انتظار آینده شرکت یکی از مهمترین عوامل در قیمت سهم است چون بدون بهره بردن از سود معقول و مناسب، پرداخت سود ممکن است تحقق پیدا نکند. سهامداران ارزش ذاتی سهام را منوط به احتمال نرخ رشد آینده شرکت میدانند و رشد آتی عملیات شرکت را ارزیابی میکنند.
هدف از تحلیل ارزش ذاتی مقایسه آن با قیمت بازار سهم است. عوامل بنیادی موثر برارزش سهم عموماً کمتر از قیمت بازار تغییر میکنند و تحلیلگران امیدوارند که تفاوت بین ارزش ذاتی و قیمت بازار را به خصوص در بازاری که کارآیی کامل ندارد دریابند. هدف اصلی از این مقایسه تشخیص این است که آیا در حال حاضر سهام مورد نظر ارزان (زیرقیمت حقیقی) است و یا گران (بالای قیمت حقیقی) اگر سهمی ارزان باشد بازار اثر عوامل بنیادی را که قیمت بالاتری از قیمت بازار برای سهم را موجه می کنند کاملاً در نیافته است به مجرد اینکه بعضی سرمایهگذاران این وضعیت را تشخیص دهند و خرید این سهم را آغاز میکنند و نسبت به افزایش قیمت بازار میشوند. بنابراین آن گروه از افراد حقیقی و حقوقی که زودتر به خرید سهم اقدام کردهاند سود خواهند برد. برای سهامی که ارزش بازار آن گران است وقتی سرمایهگذاران متوجه گرانی قیمت میشوند فروش خود را آغاز کرده و سبب کاهش قیمت بازار میشوند. بنابراین عاقلانه است که از خرید این سهام گران پرهیز کرد.
تحلیل ارزش ذاتی با محدودیتهایی توام است، چون بازار ارزش حقیقی را به کندی تشخیص میدهد. بنابراین اگر سرمایهگذاران ارزش ذاتی سهم را درنیابند. سهم ممکن است برای مدتی طولانی ارزان یا گران باقی بماند. مورد دیگر تحلیل سهام شرکتهایی است که فعالیتهایشان ریسک زیادی دارد و تحلیل این سهام آسان نیست. مثلاً سهام شرکتی که در توسعهی اختراعات جدید فعالیت میکند ارزش ذاتی سهمش با نااطمینانیهای آینده مواجه است و ارزش حقیقی آن تنها براساس یک براساس یک حادثه میتواند تعیین شود و تحلیل و ارزیابی ارزش ذاتی این قبیل سهام مشکل و یا غیر ممکن است در مواردی شرکتهایی که در گذشته رشد زیادی داشتهاند قیمت سهامشان در بازار نیز بالا است، چون سرمایهگذاران نسبت به ادامه رشد آیندهشان خوشبین هستند. وقتی شرکتی برای رشد آیندهاش در فروش و سود دورنمایی غیرمعمولی دارد مثل شرکتهایی که در زمینه انفورماتیک فعالیت دارند ارزش ذاتی سهام این شرکتها به چگونگی تداوم رشد طولانی آنها بستگی دارد با نااطمینانی آینده مواجه بوده نمیتوان بهطور مطلوبی آن را پیشبینی کرد.
هر چند تحلیل ارزش ذاتی بیشتر در مورد سهام به کار گرفته شده است اما این روش را برای تحلیل اوراق مشارکت نیز میتوان به کار برد.