بورسین

خرد مانند چشم هستی و جان آدمی است و اگر آن نباشد چگونه جهان را به درستی خواهی گذراند ( فردوسی خردمند)

بورسین

خرد مانند چشم هستی و جان آدمی است و اگر آن نباشد چگونه جهان را به درستی خواهی گذراند ( فردوسی خردمند)

کاهش محدودیت‌های معاملات برخط

کاهش محدودیت‌های معاملات برخط

معاون سازمان بورس با اعلام افزایش سهم معاملات برخط به 10 درصد از کل داد و ستد سهام، از اعمال کاهش محدودیت های این نوع معاملات با 5 تغییر از اول تیرماه خبر داد

به گزارش بورس تایمز ، سیدعلی حسینی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به فراگیرتر شدن معاملات برخط سهام (آن لاین تریدینگ) که از سه ماه پایانی سال گذشته به طور عمومی آغاز شده اظهار داشت: در حالی سهم این رویه جدید معاملات سهام شرکت های بورسی و فرابورسی در اسفند ماه بیش از 3 درصد بود که با فرهنگ سازی های انجام شده و توسعه این روش، حدود 10 درصد از کل معاملات سهام طی سه ماه اول مربوط به معاملات برخط است. 

اعمال 5 تغییر مهم در معاملات برخط 


وی با بیان اینکه این افزایش نشان دهنده افزایش تعداد کاربران و سهامداران از روش معاملات برخط است به اعمال 5 تغییر در نحوه انجام معاملات این روش با هدف افزایش تسهیلات خبر داد که از اول تیرماه اجرایی خواهد شد. 


معاون نظارت بر بورس ها و ناشران اوراق بهادار سازمان بورس گفت: این تغییرات در شرایطی به دو شرکت بورس و فرابورس ابلاغ شده که از جمله تغییرات انجام شده می توان به حذف ممنوعیت حذف سفارش در 5 دقیقه پایانی،حذف سفارش در 10 دقیقه پایانی حراج پیش از گشایش نماد، تغییر محدودیت سفارش های کوچک از هزار به یک میلیون ریال با هدف یکسان سازی همه شرکت ها،حذف محدودیت تفاوت قیمت در سفارش ها یا منظنه های بازار و امکان ورود سفارش ها در عرضه های اولیه و حراج پیش از گشایش نماد با رعایت محدودیت های اعلامی از سوی بورس و فرابورس اشاره کرد. 

دستورالعمل اصلاح شده معاملات بر خط 

حسینی با بیان اینکه این تغییرات طبق محدودیت‌های موضوع ماده 10 دستورالعمل اجرایی معاملات بر خط اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران اعمال شده ادامه داد: براین اساس و با درنظر گرفتن تغییرات اعمال شده ، برای محدودیت در نوع سفارشات، سفارشات مجاز برای مشتریان بر خط، از لحاظ قیمتی سفارش Limit از لحاظ زمانی بدون محدودیت (شامل Day، Date وOpen ) است. همچنین در محدودیت برای حجم سفارش هم در حال حاضر محدودیتی جهت حجم سفارش علاوه بر محدودیت های عادی هسته معاملات وجود ندارد. 


وی ادامه داد: محدودیت در زمان معاملات هم با درنظر گرفتن دو نکته خواهد بود. اولا " ساعت ورود سفارش از ابتدای زمان مجاز ورود سفارشات در سامانه معاملاتی لغایت ساعت 12 ظهر است.ثانیا " سفارشات با اعتبار روزانه (DAY ) مشتریان برخط باید بلافاصله پس از اتمام ساعت معاملات یعنی ساعت 12 ظهر توسط سیستم نرم افزاری برخط حذف گردد. 
حسینی با اشاره به سه مورد محدودیت در عرضه‌های خاص هم توضیح داد: درحالی مشتریان معاملات بر خط در زمان حراج نمادهای بازگشایی شده امکان ورود سفارش با رعایت محدودیت‌های قیمتی سفارش را دارند که بورس یا فرابورس باید سهمیه مجزایی را برای هر مشتری معاملات بر خط در کلیه عرضه‌های اولیه تعیین کنند. مشتریان معاملات هم بر خط می‌توانند با رعایت محدودیت حجم معاملۀ مشتری برخط به میزان سهمیه تعیین شده، در عرضه‌های اولیه اقدام به خرید کنند.این در حالی است که مشتریان برخط حق رقابت و انجام معامله عمده را ندارند. 

وی به محدودیت ‌های قیمتی سفارش اشاره کرد و گفت : درصد تفاوت مجاز قیمت سفارش با دامنه مظنه بازار صرفاً در خصوص ورود سفارش در زمان حراج بازگشایی و عرضه اولیه با در نظر گرفتن سه مورد اعمال می‌شود. 
اول اینکه قیمت سفارش خرید مشتری معاملات برخط نمی‌تواند بیشتر از بهترین مظنه خرید بازار باشد.دوم اینکه 
قیمت سفارش فروش مشتری معاملات برخط نمی‌تواند کمتر از بهترین مظنه فروش بازار باشد و سوم اینکه در صورتی که سفارش خرید یا فروشی در زمان ورود سفارش مشتری وجود نداشته باشد، محدودیت مذکور اعمال نمی شود. 

این معاون سازمان بورس در رابطه با درصد تفاوت مجاز قیمت سفارش با آخرین قیمت معامله هم توضیح داد: 
درصورتی که ارزش سفارش وارده کوچکتر یا مساوی یک میلیون ریال باشد، تفاوت قیمت سفارش خرید یا فروش با آخرین قیمت معامله حداکثر دو درصد می تواند باشد. این محدودیت بین ساعت 9 الی 12 اعمال می‌ شود. 
حسینی درخاتمه گفت: این در حالی است که در صورتی که معامله ای در روز جاری انجام نشده باشد، مبنای قیمت آخرین معامله، قیمت پایانی روز قبل است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد