با مطالعه تحلیل گذشته برای آینده تصمیم بگیرید .
سال91 شماره2
گزارش بازار چهارشنبه 11 مرداد 91
امروز شاخص کل 37 واحد افت کرد و به رقم 24546 واحد رسید. نفت و گاز پارسیان با 10 واحد بیشترین تاثیر
را در رشد شاخص داشت پس از آن پتروشیمی خارک 7 واحد ومپنا با
3 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. گفتنی است ارزش معاملات هم معادل 33.9
میلیارد تومان بود .
بازار تحت تاثیر ارز و تاثیراتی که بر صنایع مختلف می گذارد قرار گرفته است و هر تصمیم قطعی که در این زمینه صورت بپذیرد بازار را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.
سریال خبرهای متفاوت بازار ارز امروز نیز ادامه پیدا کرد.بهمنی در حاشیه جلسه دیروز خود با کمیسیون اصل 90 و منابع و معادن مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: "ما به دنبال تک نرخی شدن ارز هستیم و زیر بار ارز دو نرخی و بیشتر نمی رویم. در زمان لازم نرخ ارز را اعلام خواهیم کرد." همچنین بهمنی پیش تر اظهار داشته بود که تثبیت نرخ ارز به معنای باقی ماندن نرخ مرجع دلار برروی یک رقم نیست. به نظر می رسد کم کم زمینه برای افزایش نرخ مرجع دلار فراهم شود شاید بخشی از شکاف قیمت میان نرخ مرجع و آزاد کاهش یابد .
برخی شنیده ها از افزایش نرخ ارز مرجع از 1226 تومان به 1600 تومان حکایت دارد و انتشار این اخبار دلار را در روز جاری با افزایش قیمت رو به رو کرد و 2000 تومان نیز رساند.خوب طبیعی هم هست که افزایش نرخ ارز مرجع نرخ بازار آزاد را نیز بالا میبرد.
در حوزه اخبار سیاسی و در بحبوحه اوضاع نابسامان اقتصادی نیز اوباما اعلام کرده که تحریم ها علیه بخش نفت ایران تشدید می شود .وی گفته: هر موسسه مالی را که روند معاملات مالی ایران را تسهیل کند، هم مشمول تحریم جدید خواهد شد. دو بانک عراقی و چینی نیز که معاملات ایران را تسهیل کرده اند، توسط آمریکا تحریم شدند .تحریم های جدید علیه ایران در ماه دسامبر امضا شد و در ماه مارس به تصویب رسید. این تحریم ها از 28 ژوئن اجرایی شد .
در بازار چه خبر بود؟
در گروه خودرویی بازهم شاهد صف فروش در بیشتر نمادها من جمله زامیاد و بهمن و خپارس بودیم .اگر نرخ ارز مرجع نیز افزایش یابد که اوضاع این گروه که صادرات زیادی ندارند و در مقابل واردات زیادی دارند بدتر خواهد شد.
زامیاد سه ماهه خود را منتشر کرده است و در حالی که سود هر سهم سال جاری خود را همان 175 ریال قبلی اعلام کرده است که در سه ماهه 12 درصد آن و معادل 21 ریال را پوشش داده است.شرکت از 61،398 دستگاه که برای تولید پیش بینی کرده است فقط 8،887 دستگاه در سه ماهه تولید کرده است
همچنین از 61،637 دستگاه که برای فروش پیش بینی کرده بود تعداد 14،142 دستگاه فروخته است.
شرکت همچنین در دوره سه ماهه امسال حدود 206 میلیارد تومان فروش داشته است که 18 درصد مبلغ پیش بینی شده ی سال جاری ست.در سه ماهه قبل 241 میلیارد تومان فروش داشته است.نسبت به دوره مشابه سال قبل نیز تولید و فروش شرکت به ترتیب 32 و 21 درصد کاهش را نشان میدهد
در گروه پتروشیمی دو نماد شخارک و زاگرس که با مشکلات بیشتری در زمینه تولید و صادرات روبرو هستند با صف فروش روبرو شدند.البته زاگرس ظاهرا مشکلات بیشتری دارد و شنیده ها حاکی ست که یک خط تولیدی دیگر شرکت متوقف شده است
غدیر که تعدیل مثبت 11 درصدی داده است نتوانست قیمت های 330 تومان را پشت سر بگذارد . شرکت سود هر سهم سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 1391 خود را از 104 تومان به 116 تومان افزایش داده است.افزایش سود حاصل از سرمایه گذاری ها به مقدار 232 میلیارد تومان علت اصلی تعدیل سود هر سهم شرکت بوده است.این مبلغ ناشی از تقسیم سود شرکت های پارسان،ثنوسا و افزایش سود چند شرکت غیر بورسی می باشد.اما شرکت به علت پیش بینی کاهش فروش پارسان حدود 90 میلیارد تومان از سود حاصل از فروش سرمایه گذاری های خود را کاهش داده است .در نهایت برآیند این دو عامل تعدیل 11 درصدی را برای سهم رقم زده است.navسهم نیز در محدوده 490 تومان قرار دارد که قیمت فعلی سهم 67 درصد آن میباشد.
پارسان نیز در عبور از قیمت های 600 تومان با مشکل مواجه شد.مشکلات اخیر شرکت های پتروشیمی و ابهام در آینده این شرکت ها مانع رشد قیمیتی پارسان و غدیر شده است.کاهش نسبت قیمت به ناو سهم این شرکت ها نیز به دلیل همین ابهامات می باشد.
در گروه بانکی با توجه به ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی به بانکهای دولتی و خصوصی کشور در جهت افزایش نرخ تعرفه کارمزد خدمات ریالی شاهد معاملات مثبت و متعادلی در بیشتر نمادها بودیم.براساس این بخشنامه که ازسوی اداره نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی ابلاغ شده، انواع خدمات ریالی در بانکها از جمله، صدور ضمانت نامه ها،حواله ها، صندوق امانات، صدور چک های بین بانکی و وصول برات ، حسابهای قرض الحسنه جاری و حسابهای قرض الحسنه پس انداز، ارزیابی اموال، صدور گواهی حساب حداقل 20 درصد افزایش یافته است .
بانک انصار با توجه به خریدها و حمایت های شرکت سرمایه گذاری توسعه اعتماد امروز با صف خرید نیز روبرو شد
بانک ملت نیز که اوضاع بنیادی نسبتا مناسب تری را دارد.شرکت که افزایش سرمایه 60 درصدی از محل تجدید ارزیابی دارایی ها را دارد امروز معاملات مثبت در محدوده ی 130 و به بالا را تجربه کرد.
گروه قندی امروز را با صف خرید نمادهای مطرح خود به پایان رساند.قلرست،قشیر،قزوین،قصفها و قپیرا.قپیرا با توجه به فروش های توسعه صنعتی حجم معاملات بیش از 4 میلیونی را به نام خود ثبت کرد.
در گروه ساختمانی نیز بعضا شاهد صف خریدهایی بودیم که این صف خرید ها دلیل داشت.
ثنوسا که موفق به تمدید قرارداد زمین 47 هکتاری نوسا کیش،پرداخت مطالبات معوق و پرداخت عوارض تا 96 شده و به منظور شروع ساخت و ساز انبوه زمین مورد قرار را تمدید نموده است
وساخت نیز که مالکیت ثنوسا را در اختیار دارد با صف خرید سنگین روبرو شد.همچنین شنیده می شود که وساخت نباید مالکیت بیش از 10 درصد ونوین را در اختیار داشته یاشد و باید به فروش مالکیت خود در سهم اقدام کند شایان ذکر است که وساخت به طور مستقیم 9.5 درصد و به طور غیر مستقیم و از طریق ثنوسا 6.85 درصد ونوین را در اختیار دارد.
سرمایه گذاری بانک مسکن نیز که مالک عمده شرکت سرمایه گذاری مسکن به شمار میرود قصد دارد 270 میلیون سهم این شرکت بورسی را در قالب بلوک 13.5 درصد یکشنبه آینده در بورس عرضه کند .قیمت پایه هر سهم این بلوک 250 تومان می باشد
در گروه فلزی فولاد مبارکه با قیمت 213 تومان و و محدوده ی قیمت تئوریک بعد از تقسیم سود بازگشایی شد. امروز در بورس کالا 22 هزار تن انواع تختال B و C و D فولاد مبارکه و به نرخ های به ترتیب 866 و 887 و 927 تومان و به ارزش مجموع 19.9 میلیارد تومان معامله شدند.تختال C شرکت با رشدی قابل توجه از 800 تومان به 887 تومان رسیده است.تختال B نیز از 861 به 866 تومان رسیده است
فخوز نیز در پایان معاملات امروز برای برگزاری مجمع انتخاب اعضای هیئت مدیره متوقف شد. شمش فخوز در معاملا ت امروز رشد جالبی داشت. امروز 34 هزار تن شمش فخوز در بورس کالا با قیمت 1248 تومان و به ارزش 42.4 میلیارد تومان معامله شد.این در حالی بود که با مازاد تقاضا نیز روبرو بود.معاملات قبلی شمش بلوم فخوز با قیمت 1159 تومان بوده است
در سایر نمادها:
از شبندر خبر میرسد که موضوع بند 4 حسابرسی شرکت حل شده است،موضوعی که تاثیری بسزا بر سود سال جاری شرکت خواهد داشت:
براساس پاسخ تاییدیه واصله از شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران خالص طلب شرکت پالایش نفت بندرعباس مبلغ 340ر1 میلیارد ریال (عمدتا مربوط به تعدیل اعلامیههای فروش صادراتی و یارانههای سال 1389) کمتر از دفاتر شرکت اعلام شده است. همچنین براساس مکاتبات موجود انجام شده بین شرکت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و بررسیهای بعمل آمده، یارانه فروش فرآوردههای نفتی در سال 1390 بالغ بر 218ر6 میلیارد ریال بدلیل عدم اعلام توسط اداره کل نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی وزارت نفت کمتر در حسابها انعکاس یافته است. به دلیل فقدان اسناد و مدارک کافی تعیین مبلغ دقیق تعدیل لازم در صورتهای مالی برای این سازمان مشخص نیست .
البته این مبلغ در صورت های مالی سال 91 شرکت لحاظ خواهد شد.
ونفت امروز با صف خرید سنگین و حجم معاملات بیش از 14 میلیون سهمی روبرو شد.شایعات و اخبار زیادی پیرامون سهم وجود دارد که در گفتگویی با مسئولان سرمایه گذاری صندوق نفت به شفاف سازی شایعات پرداخته ایم.متن کامل این گزارش در بخش اخبار ویژه سایت موجود می باشد
در نماد خارزم شرکت امید آیندگان سپهر در نظر دارد 311 میلیون و 600 هزار سهم شرکت را به قیمت پایه هر سهم 200 تومان و به ارزش 62.3 میلیارد تومان را یکشنبه آینده در فرابورس عرضه کند .
جلسه افزایش سرمایه شرکت نیز از 3895 میلیارد ریال به 4900 میلیارد ریال روز شنبه 21 مرداد ماه برگزار میشود.
گلوکوزان سود هر سهم منتهی به 31 شهریور 91 خود را از 2146 ریال به 2402 ریال افزایش داده است و در 9 ماهه نیز 1725 ریال از آن را محقق کرده است. شرکت عمده ترین دلایل افزایش سود هر سهم را آفزایش مقداری فروش گلوکوز و افزایش مقداری و قیمتی فروش ذرت خشک اعلام نموده است.
وصندوق که از فروش ایران خودروی خود برای سال مالی امسالش منصرف شده است و بر همان سود 48 تومانی قبلی خود تاکید کرده است امروز در محدوده ی 160 تومان حمایت شد.
گزارش بازار شنبه 14 مرداد 91
شاخص کل در معاملات امروز با افتی 214 واحدی روبرو شد و به محدوده 24332 واحد رسید.یادتان باشد دو ماه اخیر به افت شاخص به زیر محدوده 24400 واحد در صورت عدم حمایت مناسب از بازار اشاره کرده بودیم و امروز شاهد رسیدن آن به محدوده زیر 24400 واحد هستیم.بیشترین تاثیر منفی بر شاخص را فولاد مبارکه با 27 واحد ،کگل با 18 واحد و وبملت با 17 واحد داشتند.ارزش معاملات نیز به 27.9 میلیارد تومان رسید تا بازار همچنان از کمبود نقدینگی رنج ببرد.بازار نیاز به حمایت های همه جانبه مسئولان و نهادهای ذیربط اقتصادی همچون صندوق توسعه ملی دارد تا با تزریق نقدینگی کمی از ریزش پر شتاب آن جلوگیری شود.شاید کمتر کسی فکر می کرد شاخص به این سرعت به محدوده 24300 واحد برسد اما حالا می بینیم که واقعا رسیده است!
اولین روز کاری هفته را با افت در نمادهای مهم و صف فروش در اکثر گروه ها خصوصا دو گروه پتروشیمی و خودرویی به پایان رساندیم.انتشار خبر اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران در بخش های مهم بانکی و نفت و انرژی و کشتیرانی به نگرانی های قبلی سهامداران و فعالان بازار افزوده است.تصمیمات و سیاست های ارزی دولت و بانک مرکزی هم که بر بازار تاثیر گذار بوده است.بعد از انتشار خبر بالابردن نرخ ارز دولتی، نرخ آزاد ارز به 2020 تومان رسیده است و طبق گفته مسئولین نرخ جدید ارز مرجع نرخی بین نرخ 1226 تومان و نرخ ازاد می باشد که احتمالا همان محدوده 1600 تومان خواهد بود.
عامل مهم دیگری که بازار را تحت تاثیر قرار داده است تغییر سیاست های تخصیص ارز دولتی به صنایع و بخش های مختلف اقتصای می باشد که با این نوع تقسیم بندی عملا ارز دولتی به اکثر صنایع و شرکت های بورسی تعلق نمی گیرد و سهامداران نیز از ترس افزایش بهای تمام شده این شرکت ها به فروش تدریجی سهام خود در این شرکت ها اقدام کرده اند.
در کنار این عوامل انتشار اخبار نگران کننده از حوزه یورو و همچنین اوضاع نامناسب سیاسی منطقه نیز بر بازار تاثیر گذار بوده است. اطلاعات اقتصادی منتشر شده در هفته گذشته همچنان از وضعیت نامناسب اقتصادهای عمده جهان حکایت داشت. در هفته گذشته افزایش کسری بودجه آمریکا در کنار پیشبینی افزایش میزان بدهی، توام با تداوم کاهش رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه سوم سال 2012 میلادی، شاخص اعتماد مصرفکنندگان ماه جولای را با کاهش همراه ساخت .
اما در خبری سیاسی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان و کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در گفت و گویی تلفنی، برای از سر گیری مذاکرات هستهای ایران به توافق رسیدهاند . به گفته اشتون، دو طرف به توافق رسیدهاند که پس از تامل و بررسی بیشتر، در پایان این ماه گفتوگوهایی را انجام دهند.
البته برگزاری این گفتگوها در ماه های اخیر و به نتیجه رسیدن آنها امیدها را در این زمینه کمرنگ کرده است هر چند به طور کامل نیز نباید به آن بدبین بود و از آن ناامید شد
به هر حال چیزی که هست اوضاع و احوال نابسامان فعلی اقتصاد کشور است که دلیل آن هم تحریم است و بس.و همه نیز به این موضوع اعتقاد داریم که ادامه تحریم های بین المللی می تواند اوضاع را بدتر از این چیزی که هست بکند.مصاحبه مسئولان نیز مبنی براینکه تحریم ها اثری بر اقتصاد و صنایع داخلی ندارد تنها دادن امید به مردم است و فعالان و خود ما سهامداران به عینه تاثیر آن را بر صنایع بورسی از جمله خودرویی ها و پتروشیمی ها دیده ایم و بازهم می بینیم.نمونه امروز آن را در پارس خودرو مشاهده کردیم.این شرکت خودرویی به علت کاهش تیراژ محصولات و افزایش نرخ مواد و قطعات و عدم افزایش نرخ تندر 90 سود 142 ریالی اش را به 51 ریال کاهش داده است خب به نظر شما کاهش تیراژ محصولات و افزایش نرخ مواد و قطعات و کمبود قطعات ،نتیجه تحریم نیست؟
یا پتروشیمی ها را مثال میزینیم.آیا پر شدن مخازن پتروشیمی هایی چون زاگرس به علت تحریم نیست؟شرکت با مشکل صادرات روبرو ست، که خطوط تولیدی خود را متوقف کرده است و مخازنش پر شده است.بازار داخلی نیز که ظرفیت و کشش مصرف همه محصولات پتروشیمی را ندارد پس مجبورند تا جایی که توان دارند انبار کنند و بعد از آن نیز تولیدات خود را متوقف کنند.
یا به گزارش مارون اشاره کنیم که شرکت سود خود را از 365 تومان به 351 تومان کاهش داده است. کاهش نسبت فروش صادراتی به کل فروش محصولات باعث کاهش سود هر سهم شرکت شده است.
این شرایط در حالی برای این گروه و خیلی از گروه های بازار رخ داده است که اگر نرخ مرجع ارز نیز بالا رود خوراک آنها نیز گران می شود و کاهش سودآوری را برای آنها به همراه خواهد داشت.البته منشا همین نوسانات و نابسامانی های ارز نیز به همین تحریم ها برمی گردد.
گروه معدنی و فلزی نیز با وجود اینکه اوضاع به نسبت بهتری نسبت به پتروشیمی ها و خودرویی ها دارند،امروز را سراسر صف فروش بودند.تغییرات نرخ ارز در روزهای اخیر و انتشار اخبار مختلف از این حوزه از جمله عدم اعطای ارز 1226 تومانی به این بخش و کاهش واردات، قیمت محصولات این شرکت ها را در بورس کالا افزایش داده است که می تواند به سوددهی آنها بیفزاید یا حداقل تاثیر افزایش نرخ ارز مرجع و عدم تخصیص ارز دولتی به آنها را از بین ببرد.
شمش فخوز به بیش از 1250 تومان رسیده است که اگر کاهش پیدا نکند می تواند هم برای خود شرکت و هم برای سنگ آهنی ها مفید باشد.
ذوب که واردات زیادی داردو با نرخ آزاد بهای تمام شده ی شرکت نیز افزایش خواهد یافت با افزایش قیمت تیرآهن و میلگردش در بورس کالا می تواند حتی سود خوبی نیز بسازد.
از خودرویی ها نیز که دیگر لازم به گفتن نیست سراسر مشکل اند.خپارس هم که امروز در اصلاحیه گزارش عملکرد سه ماهه گل کاشت!!!
جدیدترین جلسه شورای سیاستگذاری خودرو هم پس از چند ماه وقفه هفته پیش برگزار شد؛ اما نتوانست راهی به مشکلات صنعت خودرو باز کند. این جلسه که بدون حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، بدون حصول نتیجه خاصی نیز به پایان رسید .در این جلسه نمایندگان ایران خودرو و سایپا گزارشی از میزان و دلایل کاهش تولید محصولات خود ارائه کردند. همچنین مشکل نقدینگی قطعهسازان و خودروسازان نیز مطرح شد و صنعتگران خواستار تخصیص هرچه سریعتر تسهیلات 2000 میلیارد تومانی شدند .در این جلسه خودروسازان با اشاره به افزایش هزینههای تولید خواستار افزایش قیمت خودرو شده و دلایل خود را در این خصوص بیان کردند و رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز قول داد که آنها را بررسی کند !!!
سیمانی ها نیز که بعضا گزارش های سه ماه محکم و امیدوار کننده ای به بازار ارائه کرده بودند اسیر جو روانی بازار هستند و امروز افت قیمتی بیش از 3 درصدی را در همه نمادها تجربه کردند.در این گروه نخستین محمولههای مازوت تحویلی به شرکتهای سیمانی اگر چه براساس نرخ هر لیتر 700ریال صورت گرفته است اما هزینه حمل مازوت میان پالایشگاهها تا کارخانههای سیمان که در بعضی از شرکتهای سیمانی رقم قابل ملاحظهای است، بر عهده شرکتها گذاشته شده است و نحوه تامین آن از سوی پخش و پالایش تاکنون مشخص نشده است .
در یکی دیگر از گزارش های این گروه سیمان هرمزگان سود هر سهم منتهی به سال 30 ابان ماه 91 خود را 24 درصد رشد داده است و از 153 تومان به حدود 190 تومان افزایش داده است و در نیمه ابتدای سال نیز 1094 ریال پوشش داده است.بازار فروش و تامین مواد اولیه شرکت داخلی می باشد
گروه بانکی نیز با مسئله تحریم ها روبرو هستند و در داخل نیز با حاشیه هایی مواجه اند. مدیر عامل بانک ملی میزان مطالبات معوق بانکها را 500 هزار میلیارد ریال عنوان کرده و اعلام کرده : این میزان به بیش از 500 هزار میلیارد ریال رسیده که معنای آن، این است که گردش پول در شبکه بانکی با اختلال روبرو است و در نهایت مطالبات معوق به اقتصاد ملی لطمه خواهد زد .
در معاملات امروز نیز معاملات راکد همراه با افت قیمتی و صف فروش در برخی نمادها را مشاهده کردیم.بانک ملت نیز که یکی از ارزنده ترین شرکت های این گروه می باشد امروز به محدوده کمتر از 130 تومان رسید.به دنبال برگزاری دادگاه رسیدگی به شکایت بانک ملت ایران علیه تحریم های اروپا توسط دیوان عدالت اروپایی، شورای اتحادیه اروپا پیش از صدور حکم دادگاه مدیرعامل این بانک را از فهرست تحریم های خود خارج کرد.
نگاهی به چند نماد:
ونفت با توجه به صحبت های مسئولان شرکت سرمایه گذاری بازنشستگی نفت و تکذیب شایعات مربوط به سهم امروز نه تنها صف خرید نشد بلکه با افت قیمت نیز روبرو شد
بیمه دی در مورد مناقصه بنیاد شهید که در اواخر خردادماه امسال برگزار شد و برنده آن نیز شد،اعلام کرده است که تا کنون این موضوع به انعقاد قرارداد نینجامیده است تا آثار خاصی بر آن مترتب باشد و به محض انعقاد قرارداد و مشخص شدن آثار مالی ، به اطلاع سهامداران خواهد رسید
گزارش بازار یکشنبه 15 مرداد 91
شاخص کل امروز نیز افت
بیش از 200 واحدی را تجربه کرد و به محدوده ی 24108 واحد رسید.نمادهای فولاد مبارکه با 44 واحد و فملی 36 واحد و سرمایه گذاری غدیر با 34 واحد بیشترین تاثیر
منفی را بر سقوط آزاد شاخص داشتند.
اوضاع و احوال بازار نابسامان و نامناسب است که ریزش ها ترس و دلهره بیشتری را نیز در دل سهامداران ایجاد می کند و خیلی ها با دیدن این شرایط حاضر می شوند که سهام خود را حتی با ضررهای هنگفت بفروشند و فقط از بازار خارج شوند و حتی فکر برگشت به بازار را هم نداشته باشند.جالب اینجاست که حمایتی هم از بازار صورت نمی پذیرد.البته بورس آینه تمام نمای یک اقتصاد است و وقتی اوضاع اقتصادی کشور این شرایط را داشته باشد نباید از بورس نیز انتظار زیادی را داشت.
اما بحث مهم و داغ این روزهای محافل اقتصادی بحث ارز و تصمیمات در این حوزه است.رئیس کل بانک مرکزی هم با اعلام قطعی شدن تغییر نرخ ارز مرجع و راه اندازی بورس ارز، گفت: زمانی که بانک مرکزی ارز را به میزان مورد نیاز بورس ارائه کند، به طور قطع نرخ ارز در بازار نیز کاهش مییابد
تاثیر این تصمیمات را در حالی که هنوز قطعی نشده است،بر بخش های مختلف اقتصادی مشاهده می کنیم.بورس کالا یکی از این بخش هاست که با این تصمیمات تحولات قیمتی جالبی را داشته است.
شمش فخوز به 1250 تومان رسیده است و انتظار داریم در معاملات بعدی به 1300 تومان نیز برسد .ذوب در بورس کالا گل کاشته است این در حالی ست که در بورس اوراق تحولی را در سهام این شرکت ها مشاهده نمی کنیم و فقط نظاره گر سقوط قیمت ها هستیم.
میلگرد ذوب که دیروز به اطلاعیه عرضه آن اشاره داشتیم امروز معامله شد .قیمت پایه عرضه 1480 تومان بود که با رقابت به 1635 تومان رسید که بسیار جالب توجه می باشد.ارزش این معامله به بیش از 38 میلیارد تومان رسید
تیرآهن 18 شرکت هم امروز در قیمت پایه 1170 تومان عرضه شد و حتی به قیمت 12598 ریال نیز رسید.قیمت پایانی نیز به 12356 ریال رسید.این معامله در حالی صورت پذیرفت که در تقاضا بیش از 3 برابر عرضه بود.میانگین قیمت تیرآهن 18 در معاملات قبلی 11569 ریال بوده است.
در بازار داخلی نیز نرخ شمش آهن از سال گذشته تا کنون در بازار جهانی 700دلار است اما به دلیل بالا رفتن نرخ دلار در بازار آزاد شاهد دو برابر شدن قیمت انواع تیرآهن و میلگرد در بازار داخلی هستیم . در حال حاضر قیمت میلگرد با افزایش 20درصدی از کیلویی 1500 به 1800 تومان و نرخ تیرآهن نیز با افزایش 150 تومانی به 1400 تومان رسیده است.
این تحولات در حالی در بورس کالا صورت می پذیرد که در بازار آزاد نرخ ها با شتاب بیشتری رشد می کنند.تاثیر اتخاذ سیاست های نادرست در حوزه مسائل مهم اقتصادی همین نابسامانی ها و هرج و مرج ها را نیز در پی دارد.با این افزایش قیمت ها قیمت کالاهای اساسی مردم نیز بیش از این رشد می کند و فشار اصلی نیز آخر سر به مردم وارد می شود
فولاد مبارکه نیز در حالی که امروز در قیمت 200 تومان و با صف فروش به کار خود ادامه داد که در بورس کالا 6000 تن تختال A شرکت با قیمت 918 تومان که با مازاد تقاضا نیز روبرو بود معامله شد.ارزش این معامله 5.5 میلیارد تومان بود
فملی نیز در حالی در بورس کالا با رشد قیمتی محصولات روبروست که در بورس اوراق با صف فروش هیجانی روبرو بود. محصولات ملی مس امروز با ارزش معادل 36.7 میلیارد تومان در بورس کالا معامله شدند .در مهمترین معاملات شرکت ،شاهد معامله 1500 تن مس کاتد شرکت با نرخ 14938 تومان و 780 تن مس مفتول شرکت با نرخ 15374 تومان بودیم.معاملات قبلی کاتد با نرخ 14517 و مفتول 14952 تومان بوده است
در بازار ارز نیز فعلا دلار در بالای 2000 تومان تثبیت شده است و اعلام نرخ مرجع 1600 تومانی برای دلار همچنان باعث نگه داشتن نرخ ارز تا بالای 2000 می شود و احتمالا تا قیمت های بالاتر نیز رشد کند.
این اصلا به نفع شرکت هایی که واردات زیادی دارند و فروش صادراتی ندارند،نمی باشد.خودویی ها نمونه این شرکت ها هستند.تازه اگر به آنها ارز مرجع تخصیص داده شود و اگر هم که تخصیص داده نشود که باید همه خودرویی ها را زیانده ببینیم.اگر هم قیمت محصولاتشان خیلی بالا رود که در این اوضاع اقتصادی، تقاضا ی خرید آنها کاهش پیدا می کند
تنها امید خودرویی ها همان تسهیلات 2000میلیاردی ست که اگر به آنها تعلق نگیرد مشکلات پیش روی آنها چندین برابر خواهد شد.
شرایط این گروه در حالی بحرانی می باشد که برخی نمایندگان مجلس نیز اظهار نظرهای جالبی در این زمینه می کنند یکی از نمایندگان مجلس در این باره گفته که :خودروسازان باید با توجه به شرایط کنونی جامعه بتوانند بودجه ی خودرا از راه های مختلف از قبیل فروش سهام ، لیزینگ خودروها ، پیش فروش محصولات و حتی فروش اموال و املاک مازاد خود تامین کنند .
قندی ها امروز را نیز با صف خرید به کار خود پایان دادند که علاوه بر اینکه این گروه بر خلاف جهت بازار حرکت می کنند افزایش نرخ دلار نیز بر روند سوددهی آنها تاثیر گذار است.نرخ جهانی شکر خام در حال حاضر به 490 تا 500 دلار رسیده است که اگر نرخ دلار نیز 1600 تومان شود ،قیمت شکر حدود 800 تومان می شود که با این شرایط تا به دست مصرف کننده برسد به 1500 تومان نیز میرسد.این در حالی ست که نرخ شکر در بودجه اکثر شرکت ها 1100 تا 1200 تومان میباشد
نگاهی به چند نماد:
در گزوه نفتی و پتروشیمی مجمع شیراز و شبندر برگزار شد و شراز 35 تومان تقسیم کرد. سهام پالایشگاه نفت تهران تا یک ماه دیگر ازطریق فرابورس عرضه میشود .
مشکل بند 4 حسابرسی شبندر نیز ظاهرا حل شده است و این موضوع تاثیر بسزایی بر سود شرکت خواهد گذاشت.با تعلق مبلغ 6689 میلیارد ریال یارانه فروش فرآورده های نفتی سال 90 به تصویب شرکت ملی پخش و پالایش زیان 443 هر سهم به 39 ریال زیان سود افزایش یافت.
در پتروشیمی ها نیز مقرر شده است هلدینگ خلیج فارس با همان ترکیب 15 شرکت تا پایان تابستان وارد بازار شود.
با افزایش سرمایه وصنا موافقت شده است.شرکت سرمایه گذاری گروه صنایع بهشهر ایران 15 میلیارد تومان از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی و در جهت استفاده از فرصت های سرمایه گذاری بازار افزایش سرمایه میدهد.سرمایه فعلی شرکت 60 میلیارد تومان میباشد
خپارس که در روز گذشته سود هر سهم خود را از 14 تومان به 5 تومان کاهش داده بود امروز بازگشایی شد و در قیمت 549 ریال توافقی برای خرید و فروش نشد.شرکت در پیش بینی سال 91 نرخ دلار را برای واردات مواد اولیه 1620 تومان در نظر گرفته بود اما در سه ماهه با نرخ 1226 تومان واردات داشته است.و اگر نرخ ارز مرجع نیز 1600 تومان شود،سود شرکت از این بابت تغییری نخواهد داشت.مهمترین مسئله در کاهش سود شرکت مشکل تولید و فروش می باشد.
اما سایپا که واردات 240 میلیون دلاری را با نرخ دلار 1226 تومان برای سال جاری پیش بینی کرده است با افزایش نرخ مرجع ارز به 1600 یا هر نرخ دیگری حاشیه سود شرکت کاهسش پیدا می کند و اگر نرخ محصولات آنها بالا نرود با زیان نیز روبرو خواهند شد.افزایش 30 درصدی قیمت خودرو نیز که مشکلات خاص خود را خواهد داشت
وتوکا اولین سود هر سهم سال مالی منتهی به 31 خرداد 92 خود را در اصلاحیه ای 33 درصد رشد داده و از 355 ریال به 473 ریال رسانده است.شرکت دلیل این افزایش سود را پیش بینی حاصل از سود فروش یک باب ساختمان اداری واقع در خیابان نظر غربی اصفهان و همچنین زمین واقع در اراضی مهر آباد چغاجوش و همچنین تغییر در پیش بینی سود شرکت حمل و نقل توکا بدلیل تغییر در سیاست تقسیم سود عنوان کرده است.
شایان ذکر است که سود نقدی حتوکا در صورت های مالی قبلی 28 تومان در نظر گرفته شده بود که در این گزارش 37 تومان در نظر گرفته شده است
گزارش بازار دوشنبه 16 مرداد 91
شاخص کل امروز 107 واحد افت کرد و دقیقا به محدوده ی 24000 واحد رسید.شاخص به محدوده های حساسی رسیده است. 23900 تا 24000 واحد محدوده ی حمایتی مهمی است که در صورت برگشت از این محدوده تا 24600 صعود خواهد کرد که در صورت عبور از آن 25090 واحد هدف بعدی آن خواهد بود البته مقاومت های پیش رو محدوده 24150 و 24300 واحد می باشد که باعث فشار عرضه خواهد شد.
در جریان معاملات امروز پارسان با 30 ،شپدیس با 19 و ومعادن با 14 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر تغییرات شاخص داشت.وپارس و خساپا نیز جمعا 18 واحد تاثیر مثبت بر شاخص داشتند.ارزش معاملات هم با توجه به معاملات سنگین و بلوکی سایپا به 87.1 میلیارد تومان رسید.
دو روز گذشته را در حالی با ریزش شدید شاخص و عدم حمایت های مناسب از بازار به پایان رساندیم که امرز نسبتا خرید های بیشتری را در بازار شاهد بودیم و صف فروش اکثر شرکت ها جمع آوری شدو در برخی نمادهای مهم نیز با حمایت های مناسب و در سایه رسیدن به سطوح حمایتی و مسائل بنیادی شاهد صف خرید نیز بودیم از جمله سایپا که حمایت شد و ذوب هم که خبرهای بنیادی خوبی داشت
جو روانی بازار در کنار اوضاع نامناسب گروه خودرویی و همچنین شایعاتی مبنی بر تعدیل منفی سایپا ، بعد از تعدیل منفی خپارس ، سهم سایپا را برای اولین بار در معاملات روز گذشته به زیر 100 تومان کشاند.البته با ادامه شرایط گروه خودرویی و همچنین تصمیمات ارزی تعدیل منفی سایپا هم بعید نمی باشد.
مسئولین سایپا قول حمایت از سهم را داده بودند و امروز نیز مشاهده کردیم که با این حمایت ها با صف خرید و معاملات سنگینی روبرو شد.نگرانی عمده سهامداران گروه خودرویی مربوط به کاهش تولیدات و عدم تخصیص ارز مرجع به آنها و همچنین ابهام در دادن تسهیلات به آنها می باشد.اگر 425 میلیون دلار فروش سایپا را با نرخ دلار 2000 تومانی در نظر بگیریم مبلغ 850 میلیارد تومان فروش صادراتی خواهد داشت و حال اگر شرکت بخواهد با نرخ آزاد نیز واردات داشته باشد مبلغ 483 میلیارد تومان باید واردات داشته باشد.با این شرایط حدود 142 میلیارد تومان به بهای تمام شده شرکت اضافه خواهد شد که از این محل حدود 13-12 تومان از سود شرکت کاسته خواهد شد.این فقط تاثیر فروش صادراتی و واردات شرکت می باشد و اگر فروش داخلی شرکت نیز کاهش پیدا کند یا تولید شرکت تا پایان سال بازهم کاهش یابد شاهد کاهش سود بیشتری خواهیم بود.
تحولات دیروز در بورس کالا و رشد جالب توجه میلگرد ذوب همانطور هم که پیش بینی میشد سهم را با تحرک خوبی روبرو کرد و به صف خرید رسید اما صف خرید سهم با توجه به فشار عرضه ها دوامی نداشت و سهم در پایان بازار به قیمت های 140 تومان رسید.
تأمین 40 درصد از مواد اولیه (بمیزان 670 میلیون دلار) و همچنین خرید 395 میلیون دلار دارائی ثابت ذوب آهن، از خارج از کشور پیشبینی شده است .که مسلما افزایش نرخ ارز و عدم تخصیص ارز دولتی به آن می تواند بر روند سودهی سهم تاثیر گذار باشد اما نکته مهم شرکت همین تحولات روز ها و ماه های اخیر شرکت می باشد.افزایش خوب نرخ تیرآهن و میلگرد شرکت در بورس کالا با توجه به اینکه فروش شرکت نیز داخلی می باشد و همچنین افتتاح طرح توازن که شرکت را از واردات کک بی نیاز می کند مسائلی ست که می تواند تا پایان سال سود شرکت را تا 20 الی 25 تومان نیز افزایش دهد.
دلار هم در این بی هرج و مرجی اقتصادی می تازد تا شاید مسئولان تصمیم خود مبنی بر افزایش نرخ دلار را روزی قطعی کنند و شاید هم اصلا قطعی نکنند.امروز دلار به بیش از 2100 تومان هم رسید تا اگر دلار مرجع 1600 شد تا 2300 تومان هم جای رشد داشته باشد.خب به هر حال برای تک نرخی کردن ارز و کم کردن فاصله نرخ مرجع و آزاد برنامه ها و جلسات متعدد و فشرده ای برگزار شده است!!!!
در این باره رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز ضمن تاکید بر مخالفت با تک نرخی شدن ارز در شرایط فعلی گفته: آیا این منطقی است که در شرایط فعلی دولت با قیمتهای 2000 و 3000 تومان بخواهد ارز را تک نرخی کند .
با دلار 2100 تومانی انتظار افزایش قیمت ها در بورس کالا و بازار آزاد و کلا افزایش قیمت ها در تمامی کالا ها را داریم .با اینکه قیمت جهانی برخی محصولات نیز کاهش یافته است اما به لطف روند افزایشی دلار شاهد افزایش این محصولات در بازار داخلی هستیم و باید با این شرایط گفت خوش به حال شرکت هایی ست که فقط فروش داخلی دارند و درگیر صادرات و تحریم ها و خیلی از مشکلات دیگر نیستند.شرکت هایی که در حال حاضر با این موقعیت روبرو هستند سوهای خوبی را خواهند ساخت.ذوب نمونه این شرکت هاست که اگر مسئله واردات شرکت حل شود که ظاهرا نیز به زودی حل خواهد شد یکی از بهترین شرکت های بورسی خواهد شد یا فولاد مبارکه.
مسئولین می خواهند زحمت بکشند و فاصله نرخ ارز آزاد و مرجع را کم کنند تا رانت ها در برخی شرکت ها از جمله پتروشیمی ها کمتر شود اما خبر ندارند یک سر قیمت ها تا ناکجا آباد باز است و هرچقدر دلش بخواهد بالا می رود.
از قندی ها بگوییم که با نرخ های آزاد دلار نرخ شکر به 1500 الی 1600 تومان نیز میرسد این در حالی ست که این نرخ در بودجه فعلی آنها 1100 تا 1200 تومان است.خب پس دلیلی برای صف خرید انها سوای از سایر مسائل وجود دارد.
گروه قندی یادآور روزهای خوب خود در سال گذشته شده اند و خیلی ها را کم کم وسوسه می کند که به خرید آنها اقدام کنند اما توصیه این است که برای واردشدن به گروه قندی مسائل بنیادی آنها را در نظر بگیرند چرا که همه آنها از لحاظ بنیادی در یک سطح نیستند و p/e بعضی از آنها هنوز نیز بالاست.نمونه قندی های خوب قپیرا و اصفهان است
در معاملات امروز قپیرا با حجم معاملات 5.5 میلیون سهمی با صف خرید بیش از 1 میلیونی نیز روبرو شد.توصعه صنعتی عرضه کننده و ظاهرا نور همدانیان خریدار سهم می باشد
نگاهی به چند نماد؟
غدیر قصد افزایش سرمایه 50 درصد از محل سود انباشته و رساندن سرمایه خود از 1200 میلیارد تومان به 1800 میلیارد تومان را دارد و در این ارتباط گزارش توجیهی افزایش سرمایه و گزارش حسابرس و بازرس قانونی نیز اخذ شده است و مراحل انجام این کار برای اخذ مجوز از سازمان بورس در حال پیگیری است
مدیرعامل شرکت بورسی لاستیک سهند از جابهجایی ماشینآلات این شرکت تا یک سال آینده و برنامه فروش 18 هزار متر زمین در جاده مخصوص کرج خبر داد .
سرمایهگذاری سپه در نظر دارد 20.4 درصد از سهام سیمان داراب را دوشنبه آینده به قیمت پایه هر سهم 4272 ریال واگذار کند تا درصورت معامله از ترکیب سهامداری آن خارج شود .
وسپه تعداد 76 میلیون و 500 هزار سهم ساراب را در اختیار دارد که بهای تمام شده آن برای شرکت 246 تومان میباشد که اختلافی حدودا 180 تومانی با قیمت عرضه دارد که از این محل 13.8 میلیارد تومان سود نصیب شرکت می کند که به ازای هر سهم 58 ریال خواهد شد.البته باید تقسیم سود ساراب را نیز در صورت های مالی وسپه در نظر بگیریم ساراب در مجمع خود 55 تومان تقسیم کرده است که با در نظر گرفتن این سود تقسیمی نیز در کل حدود 4 تومان به سود هر سهم وسپه اضافه خواهد شد
رکیش پس از برگزاری مجمع عمومی و تقسیم سود 73 تومانی، امروز در قیمت های 1174 تومان و بیش از 6 درصد افت قیمت بازگشایی شد.سود هر سهم سال جاری خود را در گزارش عملکرد حسابرسی شده 3 ماهه از 1942 ریال به 1643 ریال کاهش داده است.در سه ماهه ابتدای سال نیز 404 ریال محقق کرده است. شرکت در حالی امسال 404 ریال اعلام کرده است که در دوره مشابه سال قبل 226 ریال اعلام کرده بود و در پایان سال نیز به سود 120 تومانی دست یافته بود
کگل در سه ماهه 317 ریال اعلام کرده است و سود سال 91 خود را نیز از 109 تومان به 110 تومان افزایش داده است.سه ماهه شرکت را ما در تاریخ 12 تیر که در سایت نیز موجود است مبلغ 316 ریال برآورد کرده بودیم.دقیقا همان برآوردی که ما کردیم.شرکت در سه ماهه 31 درصد از مقدار بودجه تولید و 18 درصد از بودجه فروش خود را محقق کرده است
گزارش بازار چهارشنبه 18 مردا 91
بازار امروز را در حالی آغاز کردیم که رسیدن شاخص به محدوده ی حمایتی اجازه افت بیشتر را به آ ن نداد.شاخص در معاملات امروز در حالی که تا بیش از 80 واحد نیز افت کرده بود با کمک نمادهای معدنی و بانک ملت در پایان با افت 68 واحدی روبرو شد و به محدوده ی 23787 واحدی رسید.از این 68 واحد 42 واحد مربوط به تاثیر منفیاخابر و شپدیس بود.انتظار این است که با برگشت بازار و در صورت رخ ندادن اتفاقی دیگر در چند روز آینده شاخص تا 24150 تا 24300 واحد نیز صعود کند.حجم معاملات امروز نیز به 46.6 میلیارد تومان رسید.در این روزها بازار به نقدینگی نیاز دارد و در حالی که با کمبود شدید نقدینگی مواجه است بزرگترین عرضه اوراق مشارکت در بازار یعنی اوراق مشارکت سایپا نیز که 150 میلیارد تومان است در راه است که می تواند به مشکلات نقدینگی بازار بیش از این دامن بزند .
معاملات پایانی بازار و تحرکات بیشتر حقوقی ها در خیلی از نمادهای مهم و تاثیرگذار بر بازار نشان داد که ابتدای هفته ی آتی نیز بازار متعادلی را داشته باشیم.خبرهایی نیز در حوزه سیاسی و مبنی بر اینکه کاهش سطح غنیسازی در برابر لغو تحریمها میتواند بررسی شود،شنیده می شود.اگر این خبر تائید شود و واقعا اتفاق بیفتد می توان روزهای خوبی را برای بازار شاهد بود.
دلار نیز که در محدوده ی بیش از 2100 تومان تثبیت شده است و نوسان می کند می تواند با خبرهای خوب سیاسی پایین تر هم بیاید.در خبرهای حوزه ارز رئیس کمیسیون برنامه و بودجه از تصمیم دیروز کارگروه ویژه ارزی برای عدم تغییر نرخ 1226 تومانی ارز مرجع که برای کالاها شامل دارو و مواد غذایی مورد نیاز مردم است خبر داده و گفته: قرار شد نرخ دوم ارز در بورس بر اثر عرضه و تقاضا کشف و نیز دلالی ارز حذف شود .وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز اعلام کرده که حذف ارز مرجع فعلاً منتفی است .
بستر معاملات گواهی ارزی در بورس نیز احتمالا تا هفته آینده آماده میشود
اما در اقدامات حمایتی دیگر در کنار صندوق ثبات بازار سرمایه که آن هم امیدواریم عملی شود ئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از تصویب طرح بیمه کردن سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس ( 30 شرکت بزرگ بورس) خبر داده است و به گفته ی ایشان این طرح از هفته آینده در بورس اوراق بهادار تهران اجرایی خواهد شد .
براساس این طرح، اختیار فروش تبعی برای سهام بصورت روزانه ازسوی سهامداران عمده در بورس فروخته میشود، به این ترتیب، سهامداران با در اختیار داشتن سهم و اختیار فروش سهم مذکور، میتوانند سهم خود را براساس قیمت مندرج در اختیار فروش، بیمه نموده و با اعمال اختیار فروش، ریسک احتمالی ناشی از افت قیمت سهام را مدیریت کنند .
گروه فلزی و معدنی استارت برگشت بازار را زدند تا روزنه هایی از امید برای برگشت موقت بازار در دل سهامداران ایجاد شود.
برخی نمادهای این گروه ،هم به کف قیمتی خود رسیده بودند و هم واقعا از لحاط بنیادی ارزنده هستند.مثل ذوب،کگل،کچاد،فولاد. ذوب آهن با توجه به رشد قیمتی محصولات در بورس کالا و احتمال راه اندازی طرح توازنش در سال جاری که واردات کک توسط شرکت را کاهش میدهد و بهای تمام شده هر کیلو را 150 تومان کاهش میدهد،در قیمت 1408 ریال با صف خرید روبرو شد
شرکت از ابتدای تیر ماه سال جاری 512 میلیارد تومان فروش میلگرد و تیرآهن در بورس کالا داشته است.نرخ میانگین میلگرد به حدود 1296 تومان و نرخ تیرآهن نیز 1220 تومان رسیده است این در حالی ست که بودجه شرکت نرخ تیرآهن 1074 و نرخ میلگرد 1010 تومان میباشد.شایان ذکر است اگر طرح توازن شرکت امسال راه اندازی نشود با توجه به واردات بیش از 1 میلیارد دلاری و همچنین احتمال واردات با نرخ دلار آزاد هزینه های شرکت افزایش قابل توجهی خواهد داشت هرچند که رشد قیمتی میلگرد و تیرآهن می تواند این هزینه ها را پوشش دهد
فخوز نیز شرایط بنیادی خوبی را تجربه می کند و امروز در بورس کالا شمش بلوم شرکت با رشد حدود 8 درصدی روبرو شد.26000 تن شمش بلوم شرکت با قیمت 1346 تومان و ارزش حدود 35 میلیارد تومانی و مازاد تقاضای 5800 تنی معامله شد.قیمت معامله روز گذشته 1248 تومان بود.فخوز از ابتدای تیرماه سال جاری تا به امروز 467 میلیارد تومان فروش شمش با نرخ متوسط 1158 تومان داشته است
افزایش نرخ ارز بازار آزاد را نیز با تحولات قیمتی روبرو کرده است.قیمت فولاد و مقاطع فولادی در بازار غیررسمی با افزایش مواجه شده است، میلگرد از مرز 1900 تومان در هر کیلو گذشته است و از سوی برخی فولادسازان به 1950 تومان نیز رسیده است.شمش فولاد نیز با افزایش نرخ 90 تا 100 تومانی در بازار غیررسمی پیشنهاد شده است.میانگین نرخ میلگرد در بازار آزاد به محدوده 2000 تومان نزدیک شده است.با این تفاسیر باید منتظر رشد قیمتی فخاس در بورس کالا نیز باشیم
کگل ،کچاد ،کنور ،وسپه ،وامید،ومعادن و وسپه نیز امروز رشد قیمتی خوبی را تجربه کردند.وسپه که فروش بلوک 20.4 درصدی سیمان داراب را در پیش دارد با صف خرید روبرو شد.این فروش تاثیر 4تا 5 تومان بر eps شرکت دارد.ومعادن در روزهای اخیر با توجه به جو بازار و فشار فروش از سوی یک سهامدار حقیقی با افت قیمتی زیادی روبرو شده بود.
در گروه سرمایه گذاری، بوعلی با صف خرید در قیمت های 826 ریال مواجه شد.وبهمن با صف فروش در قیمت مواجه شد.وبهمن سود هر سهم خود را در گزارش میاندوره ای و شش ماهه مبلغ 3 تومان به ازای هر سهم اعلام کرده است این در حالی ست که در اطلاعیه قبلی 9 ریال اعلام کرده بود. شرکت در دوره مشابه سال مالی قبل 23 ریال به ازای هر سهم شناسایی کرده بود
وتوسم نیز در حالی که در قیمت 149 تومان با صف فروش همراه شد که معمله ای در سهم صورت نپذیرفت وتوسم در حالی در گزارش قبلی eps خود را 37 ریال اعلام کرده که در صورت های مالی جدید خود به ازای هر سهم 171 ریال اعلام کرده است. در دوره مشابه سال قبل نیز 321 ریال را اعلام کرده بود.
گروه قندی که با توجه به دو موضوع افزایش نرخ دلار و حرکت کردن در جهتی معکوس با جهت بازار با اقبال روبرو بودند امروز متزلزل نشان دادند و اکثرا صف های خرید خود را از دست دادند.قیمت جهانی شکر خام به 472 دلار در هر تن رسیده است که در روزهای اخیر با کاهشی محسوس روبرو شده است.افزایش عرضه شکر خام از سوی برزیل، بزرگترین تولیدکننده این محصول در جهان، فشار زیادی را بر قیمت جهانی شکر وارد کرده است. اما در این هفته با توجه به شدت گرفتن احتمال کاهش صادرات شکر از سوی هند، به نظر میرسد روند کاهش قیمتها متوقف یا حداقل کندتر شود .
در گروه خودرویی معاملات سهم عزم مسئولان شرکت برای حمایت از سهم را نشان میدهد امروز نیز اجازه افت قیمت سهم به زیر قیمت اسمی داده نشد
بالاخره تا حدودی مشکل پرداخت تسهیلات به خودرویی ها حل شد و وزیر صنعت، معدن و تجارت از تصویب پرداخت هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای خودروسازی در شورای پول و اعتبار خبر داد . بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، به هر یک از دو خودروساز بزرگ کشور 500 میلیارد تومان پرداخت خواهد شد که 60 درصد این تسهیلات به نیابت از خودروسازان به قطعهسازان برای پرداخت بدهیهایشان تعلق میگیرد . پرداخت هزار میلیارد تومان به دو شرکت خودروساز از شنبه هفته آینده آغاز میشود .
البته سهام گروه خودرویی برای اطمینان از بازپرداخت این تسهیلات به عنوان وثیقه نزد بانک مرکزی نگه داشته می شود تا در صورت عدم پرداخت این وام ،سهام آنها فروخته شود.
60 درصد از این مبالغ نیز باید به عنوان مطالبه قطعه سازان به آنها پرداخت شود.در واقع بخش بزرگی از مشکل خودرویی ها مشکلات قطعه می باشد.عضو هیات مدیره انجمن قطعهسازان از کاهش 50 درصدی تولید قطعات خودرویی از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داده است
در گروه بانکی بانک ملت در روزهای اخیر معاملات مثبتی داشته و با حمایت های صبا تامین و صندوق آتیه کارکنانش بر شاخص نیز تاثیر مثبتی داشته است ،امروز نیز با معاملات بیش از 7.5 میلیون سهمی قیمت های 130 تومان را نیز پشت سر گذاشت.وضعیت بانک ها نیز همانند خیلی از صنایع چندان جالب توجه نمی باشد
مراجعه به عملکرد بانکها و بررسی وضعیت آنها از نظر میزان بدهیها و مطالبات میتواند معیار مناسبی برای ترسیم وضعیت بانکهای کشور باشد.برای مثال مراجعه به گزارش عملکرد بانک ملت از افزایش بدهیهای آن حکایت دارد. بر این اساس بر اساس گزارش بانک مرکزی میزان کل بدهیهای بانک ملت در سال گذشته به رقم 73 هزار میلیارد تومان رسیده است . این میزان در سال 89 بیش از 64 هزار میلیارد تومان بود که در سال گذشته رشد بیش از 9 هزار میلیارد تومانی داشته است .
گزارش بازار شنبه 21 مرداد 9
شاخص کل در معاملات امروز 170 واحد افزایش داشت و به محدوده ی 23957 واحد رسید.وامید،وغدیر و فولاد به ترتیب با 34،31 و 20 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند.ارزش کل معاملات نیز 23.9 میلیارد تومان بود که هنوز پایین می باشد.هر چند که بازار مثبت بود اما ویژگی اصلی یک بازار فعال و پویا حجم معاملات بالاست که می تواند سهامداران را امیدوار به آینده نماید، موضوع مهمی که در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی بازار ماست.
همانطور که در گزارش چهارشنبه نیز اعلام کردیم و معاملات پایانی آن روز نیز نشان داد بازار امروز را مثبت آغاز کردیم و مثبت تر به پایان رساندیم.شاخص رشد خوبی را تجربه کرد.از لحاظ تکنیکی تا محدوده 24100 تا 24150 واحد رشد خواهد کرد که در این محدوده عرضه ها کمی بیشتر خواهد بعد از این محدوده ی 24300 مقاومت مهم خواهد بود.
تاثیر اخبار مثبت را در بازار امروز مشاهده کردیم که در راس آنها می توان به اقدامات حمایتی مسئولان اشاره داشت که البته امیدواریم عملی شوند و به جدیت نیز دنیال شوند. تشکیل صندوقی برای حمایت از بازار و آماده شدن ابزار اوراق اختیار فروش تبعی برای عرضه در بورس( بیمه کردن سهام) از این جمله اقدامات حمایتی هستند که بازار را کمی امیدوار کرده است. دستورالعمل عرضه اوراق اختیار فروش تبعی برای سهام شرکت های بورسی توسط سازمان بورس ابلاغ شده است و بورس تهران از روز چهارشنبه آمادگی خود را برای اجرای این دستورالعمل اعلام کرده است.البته نکته ای که باید به آن اشاره داشت شرح و توصیف این طرح های حمایتی برای سهامداران می باشد.این طرح ها باید برای سهامداران شفاف سازی شود تا ابهامات جدیدی برای سهامداران ایجاد نشود
در حوزه اخبار سیاسی نیز اخبار مثبت و منفی شنیده می شود. زمزمه هایی مبنی بر اینکه ایران درصد غنی سازی را در مقابل کاهش تحریم ها بررسی می کند شنیده می شود.دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در این باره گفته: دیدگاه خود درباره موضوع هستهای را بیان کردهایم و خانم اشتون هم فرصت خواسته است تا پاسخ ایران را پس از ماه رمضان بدهد .
انتشار خبر روزنامه واشنگتن تایمز در مورد برنامه دبیر کل سازمان ملل برای برگزاری ضیافت ناهار اختصاصی با حضور 3 رئیس جمهور ایران، آمریکا و مصر در 4 مهر، نیز در نوع خود جالب می باشد.
در روزهای آینده نیز اجلاس سران جنبش عدم تعهد را در ایران داریم.با نزدیک شدن هر چه بیشتر به زمان برگزاری این اجلاس ، تلاش مقامات و گروههای اسرائیلی برای تحریم این اجلاس و یا دستکم کمرنگ کردن آن تشدید میشود، به گونهای که تقریباً روزانه اخباری در این باره در رسانههای این رژیم به چشم میخورد
رییس جمهور نیز اواسط هفته جاری به منظور شرکت در اجلاس اضطراری سازمان همکاریهای اسلامی عازم عربستان میشود . اجلاس اضطراری سازمان همکاری های اسلامی قرار است به پیشنهاد ملک عبدالله پادشاه عربستان در مکه و با حضور سران کشورهای اسلامی برگزار شود .
در حوزه ارزی نیز دلار در حوالی 2100 ارام گرفته است.باید اذعان کرد که سیاست ها در این حوزه اصلا شفاف نیستند.رئیس کل بانک مرکزی یک هفته قبل اعلام کرد که نرخ جدید ارز مرجع را تا 10 روز دیگر اعلام خواهد کرد، این در شرایطی است که برخی از مقامات اقتصادی دولت از جمله ، وزیر صنعت، معدن و تجارت و دبیر ستاد هدفمندی یارانهها و رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی به صراحت بیان کردند که دولت برنامهای برای تغییر در نرخ ارز مرجع ندارد .
در بازار چه خبر بود؟
گروه پتروشیمی امروز را در همه نمادها به جز شفن و شخارک با صف خرید به پایان رساندند.اخبار از برطرف شدن نسبی مشکل صادرات پتروشیمی ها در تیر ماه حکایت دارد.گزارش چهارماهه گمرک نیز نشان میدهد که روند صادرات اوره بدون هیچ گونه نشانهای از کاهش ،در حال پیگیری است و روند صادرات متانول نیز پس از یک افت بیش از 30 درصدی در سه ماهه ابتدای سال، در ماه تیر به مراتب بهبود یافته است.
این خبر پتروشیمی ها را با صف خرید روبرو کرد که به دنبال آن پارسان و غدیر را نیز که تاثیر بنیادین و زنجیروار بر یکدیگر دارند با صف خرید روبرو شدند
غدیر که به تازگی سود هر سهم خود را از 104 تومان به 116 تومان افزایش داده است و قصد افزایش سرمایه 50 درصدی از محل سود انباشته را دارد ،در معاملات امروز با صف خرید 2.5 میلیون سهمی و حجم معاملات بیش از 6 میلیون سهمی روبرو شد
Nav غدیر در حال حاضر و با قیمت های کنونی پارسان و دیگر شرکت های زیر مجموعه حدود 466 تومان می باشد که قیمت فعلی آن یعنی 321 تومان حدود 69 درصد آن معامله می شود.برطرف شدن مشکل پتروشیمی ها و در واقع کاهش ریسک این گروه می تواند غدیر را با رشد جالب توجهی روبرو کند
اما امروز شفن و شخارک به دلیل ترس از عرضه های خوارزمی بازهم با صف فروش روبرو شدند و تاثیری هم از جو روانی گروه نپذیرفتند.
قندی ها بعد از رشد حدود 30 درصدی در بیشتر نمادها از اواخر معاملات روز چهارشنبه با افزایش حجم عرضه ها روبرو شدند و امروز نیز با صف فروش در برخی نمادها کار خود را آغاز کردند البته دو نماد قصفها و قلرست که شرایط بنیادی خوبی دارند با صف خرید روبرو شدند.عرضه های توسعه صنعتی نیز قپیرا را به صف فروش رساند .روند حرکتی این گروه نشان داده است که بر عکس جهت حرکت بازار حرکت می کنند و امروز نیز این را مشاهده کردیم.منتفی شدن بحث تک نرخی کردن ارز و دلار 1226 تومانی و همچنین کاهش قیمت جهانی شکر خام از 504 دلار در هر تن به 457 دلار در 10 روز اخیر تا به امروز مهمترین علل افت قیمت سهام این گروه می باشد
با نرخ دلار 1226 تومان و تعرفه واردات 5 درصدی دلیل بنیادی خاصی برای رشد این گروه وجود ندارد.البته اگر دلار مرجع 1600 میشد قضیه کمی فرق می گرد و اینطور با احتساب هزینه حمل و سود بازرگانی و هزینه های انبارداری و ضریب استحصال میشد امیدوار بود قیمت در بودجه شرکت ها به 1400 تومان برسد
خودرویی ها در معاملات امروز به دو گروه تقسیم شدند و در حالی که دو نماد سایپا و زامیاد با صف خرید روبرو شدند خپارس و خودرو با صف فروش روبرو شدند. مشخص نبودن برنامه دولت برای نرخ ارز سبب نوعی بلاتکیفی در برنامهریزی زنجیره شرکت های خودرویی شده است
شورای پول و اعتبار هم در حالی پرداخت 1000 میلیارد تومان وام به صنعت خودرو را تصویب کرده که خودروسازان میگویند این پول کم است و نمیتواند مشکلات آنها را تمام و کمال حل کند و تولید را به حالت عادی برگرداند . عضو هیات مدیره انجمن قطعهسازان نیز با اشاره به مشکلات صنایع خودروسازی و قطعهسازی، میگوید: قطعا 1000 میلیارد برای حل مشکلات فعلی صنعت خودرو کافی نیست، ولی به هر حال از قدیم گفتهاند «کاچی بهتر از هیچی» است .
قرار شد در قبال پرداخت 500 میلیارد تومان تسهیلات به سایپا، این شرکت بخشی از سهام در اختیار خود را به عنوان وثیقه در اختیار بانک مرکزی قرار دهد . سایپا کاشان یکی از سوددهترین زیرمجموعههای گروه سایپاست .
قرار شده در قبال پرداخت 500 میلیارد تومان تسهیلات به ایران خودرو نیز، سهام این شرکت در بانک پارسیان به عنوان وثیقه در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد .در حال حاضر حدود 30 درصد از سهام بانک پارسیان را در اختیار دارد که ارزش آن با توجه به قیمت روز سهام این بانک در بازار بورس چیزی در حدود 600 تا 700 میلیارد تومان است .
گروه فلزی نیز همگام با جو بازار روز سبزی را پشت سر گذاشتند.معدنی ها و فلزی ها اوضاع بهتری دارند و برای سرمایه گذاری با دید میان مدت و بلند مدت نیز مناسب تر می باشد.سود تقسیمی این گروه نیز بهتر از خیلی از گروه های بازار است.
کگل و کچاد و کنور و به دنبال آن وسپه ،وامید و و معادن نیز با صف خرید روبرو شدند در بخش تحلیلی سایت به برآورد ارزش ذاتی معادن و وسپه پرداخته بودیم و به این نکته اشاره کرده بودیم که این دو شرکت به خصوص ومعادن جای رشد قیمتی را دارند.ناو ومعادن حدود 450 تومان میباشد که دادن ضریب 75 درصدی نیز قیمت 335 تا 340 را برای سهم رقم خواهد زد.البته اگر اتفاق منفی در بازار رخ ندهد.
ذوب امروز را نیز با حجم معاملات مناسب و صف خرید به پایان رساند تا بالاخره قیمت های 140 را پشت سر بگذارد.معاملات میلگرد و تیرآهن شرکت در بورس کالا امیدواری های زیادی را در سهامداران برای اعلام سود بیش از 20 تومان ایجاد کرده است.محصولات شرکت فردا نیز در بورس کالا معامله می شود که می توانند بازهم با رشد قیمت روبرو شوند
شمش فخوز نیز فردا در بورس کالا معامله خواهد شد.10 هزار تن شمش شرکت با نرخ پایه هر کیلو 1346 تومان عرضه خواهد شد که باید دید عرضه و تقاضا چه قیمتی را برای ان رقم خواهد زد.
در سایر نمادها:
بیمه آسیا فروش تعدادی از املاک خود را آگهی و اعلام کرده است که فروش این املاک در بودجه اعلامی سال جاری لحاظ نشده است و به محض قطعیت معامله اثرات ریالی ان در بودجه پیش بینی شده سال ماالی 91 تعدیل خواهد شدارزش تقریبی این ملک ها 32 میلیارد تومان می باشد
مجتمع صنعتی آرتاویل تایر ( پارتا ) به عنوان بزرگترین کارخانه لاستیک سازی شمال غرب کشور تاثیر عدم تخصیص نرخ مرجع ارز را در صورت های مالی سال جاری خود اعلام کرده است.این شرکت که در گزارش عملکرد سه ماهه امسال 41 تومان به ازای هر سهم سود اعلام کرده بود در اصلاحیه ای آن را به 20 تومان کاهش داده است
این پیش بینی با نرخ دلار 1820 تومانی صورت پذیرفته است و به علت اینکه حدود 50 درصد واردات ارزی دارد بهای تمام شده شرکت با افزایش قابل توجهی روبرو شده است.شایان ذکر است مواد اولیه شرکت کربن،کائوچو و نخ استخوان بندی می باشد
ونفت امروز در حالی با رشد بیش از 3 درصدی به 119 تومان رسید که دومین عرضه عمده شرکت درسال جاری روز سه شنبه جاری با 7.66 درصد انجام می شود این عرضه توسط خدمات مهندسی ری سامان انجام می گیرد
پذیره نویسی وکوثر نیز امروز شروع شد در پذیره نویسی موسسه مالی اعتباری کوثر مرکزی،سفارش بیش از 900 میلیون سهم در سیستم ثبت شد که دو برابر سهام قابل پذیره نویسی است و باید تقسیم به نسبت انجام شود .