بورسین

خرد مانند چشم هستی و جان آدمی است و اگر آن نباشد چگونه جهان را به درستی خواهی گذراند ( فردوسی خردمند)

بورسین

خرد مانند چشم هستی و جان آدمی است و اگر آن نباشد چگونه جهان را به درستی خواهی گذراند ( فردوسی خردمند)

خطر در کمین بورس

دبیر کل سابق بورس اوراق بهادار هشدار داد:
خطر در کمین بورس
بالارفتن شاخص تا چندی قبل چندان نگران‌کننده نبود، چرا که با توجه به افزایش قیمت ارز و امکان فروش ارزی بسیاری از شرکت ها و نیز به دلیل عدم افزایش شاخص به میزان متناسب با نرخ تورم در سال های گذشته، شاخص باید بالا می‌رفت. تحولات دو هفته اخیر البته نگران کننده است.به ویژه اینکه در درجه اول حرکت شاخص بسیار شدید بوده و در وهله دوم تنها روی حدود 10 سهم تمرکز یافته است.
رشد خیره کننده قیمت ها و شاخص ها در بازار سهام مدتی است اگرچه موجبات افزایش بازدهی مثبت سرمایه گذاران و سهامداران بورسی را فراهم آورده، اما سرعت بالای حرکت این روند نگرانی برخی از بزرگان و فعالین تالار شیشه ای را برانگیخته است.

شتابی که تنها بر چند گروه و سهم خاص متمرکز شده و سایر سهام را وادار به همراهی با خود می کند.

مشاور اسبق وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: بالارفتن شاخص تا چندی قبل چندان نگران‌کننده نبود، چرا که با توجه به افزایش قیمت ارز و امکان فروش ارزی بسیاری از شرکت ها و نیز به دلیل عدم افزایش شاخص به میزان متناسب با نرخ تورم در سال های گذشته، شاخص باید بالا می‌رفت.

دکتر عبده تبریزی در ادامه پیرامون شکل گیری این روند حرکتی گفت: تحولات دو هفته اخیر البته که نگران کننده است. به ویژه اینکه در درجه اول حرکت شاخص بسیار شدید بوده و در وهله دوم تنها روی حدود 10 سهم تمرکز یافته است. بنابراین مدیریت بورس اکنون می تواند به شدت نگران حبابی شدن قیمت‌ها و مصیبت بعد از آن باشد.

وی به صراحت عنوان کرد: اما سوال اینجا است که چرا قیمت ها بالا می‌رود؟ در این زمینه می توان به این موضوع اشاره کرد که به رغم تلاش های اخیر بانک مرکزی برای انتشار اوراقی که نقدینگی را جذب کند، حجم نقدینگی امسال حداقل 25 درصد افزایش یافته و تورم رسمی اعلام شده را به رقم 30 درصد رسانده است. در سال آینده نیز حداقل همین مقدار از نقدینگی اضافه خواهد شد. با این رشد نقدینگی، کدام بخش اقتصاد باید وجوه نقد اضافه را جذب کند؟ ارز و طلا، ساختمان، سرمایه در گردش شرکت‌ها، بازار پول و یا بازار سرمایه؟

این کارشناس ارشد بازار سرمایه ارزیابی خود را از این موضوع اینچنین بیان کرد: به نظر می رسد که در روزهای اخیر این نقدینگی روی ارز و بازار سرمایه متمرکز شده است. امکان جذب این نقدینگی به طور مستقیم توسط شرکت هایی که کمبود نقدینگی دارند و با تقویت سرمایه در گردش خود می‌توانند بیشتر تولید کنند، ناممکن به‌نظر می رسد. در شرایط رکود اقتصاد و افزایش نقدینگی، بازار سرمایه در حال جذب بخشی از این منابع مالی است، بدون اینکه قیمت های سهم استحقاق دریافت ارقام بالاتری را داشته باشند.

عبده تبریزی در خاتمه سخنان خود اظهار داشت: مدیران بورس نمی توانند کار زیادی برای کنترل این وضعیت انجام دهند، ضمن اینکه نگران حبابی شدن قیمت ها باقی خواهند ماند. در این شرایط سرمایه گذاران باید بدانند این شرایط به طور نسبی به سمت خطرناک شدن پیش می رود.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد